Tips vid bilköp

Det finns flera saker att tänka på när man ska köpa ny bil – därför vill vil idag tipsa om några saker som kanske kan vara lätta att glömma att kontrollera vid bilköpet.

bil med vit bakgrundNär det kommer till att köpa en ny bil från en bilhandlare är det en hel del saker som man bör tänka på vid köpetillfället – men först och främst måste man ha råd att finansiera sitt köp. Ska man till exempel ta ett lån för att kunna få sin drömbil är det värt att kolla upp så att man faktiskt har råd med både avbetalning och billån ränta innan man skriver ett köpekontrakt. När detta är gjort så vet man nämligen inom vilken prisram man ska hålla sig till så att bilen inte blir en alltför dyr historia. Ett tips som konsumentverket delar med sig av på sin sajt Hallå Konsument är att alltid undersöka marknaden när du ska köpa bil just för att skapa sig en prisuppfattning för olika bilar. Detta gör man enklast genom att exempelvis läsa annonser på både internet och i dagstidningar samt jämföra vad olika bilhandlare tar för pris för samma bilmodell. Glöm heller inte att du måste titta på flera olika bilar i olika modeller för att få en bra och verklig uppfattning om hur det faktiska prisläget ser ut. Men det viktigaste att komma ihåg sedan vid själva köpet är att handla från en känd bilhandlare – annars är risken stor att man råkar ut för bedragare om man tillexempel är alltför godtrogen med vad säljaren påstår (källa).

Så hittar du din nya bil

Något som de seriösa bilhandlarna är dåliga på, skriver tidningen Auto motor sport, är att annonsera ut sina bilar på nätet – så när man ska handla en ny bil är det enklast att ta sig direkt till bilhandlarens lokaler. Dock skulle flertalet bilhandlare gynnas över att se över just detta – alla har en hemsida, men få har en hemsida där det är möjligt att ställa frågor eller jämföra bilpriser och kampanjer. Så lämna soffan och ge dig ut på biljakt så hittar du snart din nya pärla.