Populärt köpa bil online

Det blir allt mer populärt att köpa en ny bil på nätet. Detta har lett till att antalet sajter som erbjuder bilförsäljning har ökat. Bilhandlarna tror även att nybilsförsäljningen online kommer att öka de kommande fem åren.

971175-car-investment

Den yngre generationen, med folk födda 1980 och framåt, får ett allt större inflytande på hur vi köper bilar. I den här generationen kan hälften tänka sig att köpa en bil på nätet. Detta kan jämföras med 44 procent i övriga åldersgrupper. Många skulle även kunna tänka sig att återförsäljaren och biltillverkaren tar del av bilens data online, om detta förenklar och skapar fördelar för konsumenten. Läs mer.

Många bilsajter

I och med att konsumenternas intresse för att köpa bil på nätet ökat, har fler sajter skapats där man har möjlighet att just köpa sin nya bil online. Ett exempel på en sådan här sajt är Bilweb och här kan man läsa mer om företaget. Bilweb har många olika begagnade Peugeot, Volvo, Toyota och andra kända märken. Dessutom kan man köpa motorcyklar på hemsidan.

Även nya bilar kommer säljas på nätet

Tittar man på framtiden för bilhandeln på nätet, tror experter att allt fler kommer handla sin nya bil online, skriver DN. Den traditionella bilhallen kan i framtiden komma att bli endast en utlämningsplats. Redan i dag ser bilförsäljarna att färre kunder besöker bilhallarna och de ser även att många kunder inte känner något behov av att provköra bilen innan köp. Än så länge har dock inte nybilsförsäljningen tagit steget fullt ut på nätet, som faktiskt marknaden för begagnat har gjort. Men i framtiden kommer alltså även nybilsförsäljningen flytta ut på nätet och 71 procent av de tillfrågade bilcheferna i en undersökning från KPMG tror att den nätbaserade bilförsäljningen kommer att öka under de kommande fem åren.