Körkortet viktigt för att få jobb

Många unga struntar idag att ta körkort. Det anses inte vara lika viktigt längre i och med att fler och fler flyttar in till stan, där bilkörningen inte är lika nödvändig som ute på landsbygden. Men samtidigt som intresset för körkort minskar så ökar också kraven på körkort från arbetsgivare. Många unga arbetslösa hamnar då i en ond cirkel där de inte kan få jobb på grund av att de saknar körkort, och de har kanske inte råd att ta körkort om de varit arbetslösa en längre tid, enligt en artikel i Dalarnas tidning.

Att hitta trafikskola i Stockholm

Det finns många saker att tänka på när man letar trafikskola i Stockholm. Exempelvis kan man i förväg övningsköra så mycket som möjligt på egen hand, så kan trafikskoleläraren bedöma hur många lektioner man måste ta utifrån förkunskaperna. För att lyckas bäst med övningskörningen kan man växelvis köra både inne i stan och ute på landsvägar. Det är nämligen två helt olika slags körtekniker som kräver olika tankesätt.

En del har kört flera hundra mil medan andra aldrig har suttit bakom ratten.
Därför ser utbildningen lite olika ut, framför allt när det kommer till hur lång tid den tar.

7593351-face-of-women-driving-the-car-which-is-visible-in-mirrorKörkort för att fler ska kunna arbeta

För de som har kommit till Sverige från andra länder gäller lite annorlunda regler. Har man haft körkort i ett annat land så måste man i vissa fall ändå förnya tillståndet efter ett år här i Sverige. Dessa regler är idag lite krångliga och kan ge problem när invandrare försöker få jobb. Speciellt gäller detta ute på glesbygden där det i princip är nödvändigt att ha körkort. Att erbjuda lättare vägar till körkort skulle kanske kunna locka fler invandrare att flytta ut mot landsbygden, skriver Västerbottens-kuriren. Det är nödvändigt att på olika sätt marknadsföra landsbygden för både infödda svenskar, men kanske speciellt för invandrade svenskar. Vårt lilla land är beroende av invandringen, och speciellt skogsindustrin behöver mer arbetskraft för att klara sig. Kanske kan en lättare väg till körkort vara en av många lösningar.