Fräscha upp bilen inför försäljning

Har du tröttnat på din bil som du haft några år? Eller kanske har familjen blivit större och behovet av att byta bil är ett faktum? För att du ska lyckas sälja din bil och få det pris du vill ha är det viktigt att bilen har en fräsch och ny känsla så att både du och köparen blir nöjda.

Det finns flera saker man kan göra inför en bilförsäljning för att fräscha upp bilen. Man behöver inte ta i alltför mycket och lägga tusentals kronor på detta för let’s face it, bilar blir smutsiga snabbt både invändigt och utvändigt om de används ofta. Det finns dock lite att att tänka på inför försäljningen.

Inför försäljning av bilen

  • Det har blivit allt viktigare för många att däcken och fälgarna är fräscha och rena skriver man i Borås tidning. Så ta en extra titt på dessa så att de ser bra ut!
  • Ett bra tips är att fixa ny bilmatta till bilen. Oftast är de gamla väldigt slitna av alla grusiga skor. Det kostar inte särskilt mycket att fixa nya men ger en fräsch och ny känsla när man hoppar in i bilen!
  • Tvätta bilen invändigt! På Expressen skriver de bland annat att man kan använda en tandborste att skura med för att komma åt de minska skrymslena i bilen. Toppenbra tips för att slippa sälja en bil med ingrodd smuts i kanterna!
  • Är AC:n trasig eller glappar radion? På Vi Bilägare ges tipset att åtgärda dessa problem för att slippa att potentiella köpare prutar på priset ytterligare.
  • Lukt! Luktar det illa i bilen kommer majoriteten av de potentiella köparna att hoppa ur bilen direkt. Se till att bilen luktar fräscht!
  • Om det kanske skulle vara så att du känner dig osäker på hur bilens status är vad gäller exempelvis motoroljan, spolarvätskan eller vindrutetorkarna så fråga någon i din närhet om hjälp att se över bilen. Kanske känner du någon bilintresserad eller någon kollegas partner kanske ställa upp?

Så förutom dammsugning och avtorkning inuti bilen finns lite andra tips att ta till för göra bilen redo inför försäljning. Första intrycket är ju trots allt otroligt viktigt och det är där du kan se till att folk blir intresserade av att köpa just din bil!