Bränder och inbrott i garage

Inbrott och bränder i garage är någonting vi nu har blivit vana att läsa om. Tyvärr är inbrott någonting som blir allt vanligare och när det kommer till äldre garage är det ofta ett tacksam ställe att bryta sig in på. Detta eftersom ägare till garagen sällan ser till att säkra dessa på bästa sätt, medan huset däremot har säkerhetsdörrar och larm.

Även bränder är som sagt vanligt numera också och speciellt nu till sommaren när det kan bli så otroligt varmt att branden snabbt blir okontrollerbar. I en artikel från Nt.se har man nyligen skrivit om ett övertänt garage, där bilen började brinna i samband med att bilägaren höll på att svetsa en. Att göra saker som detta och inte ha full kontroll är livsfarligt och som tur var det inga personer som kom till skada i branden. Dessvärre gick det inte att rädda varken bil eller garage, så förhoppningsvis har husägaren nu lärt sig en läxa. Hur skyddar du dig mot saker som inbrott och bränder i garage då? Det är ju trots allt ganska mycket pengar som går till spillo om bilen förstörs eller blir snodd. Dessutom är det många som väljer att förvara verktyg eller som använder ytan i garaget till att gymma.

Så skyddar du dig

Det första du ska göra är att se till att du har ett säkert garaget. En bra sak kan vara att byta ut din garageport om den har funnit i några år. Numera finns det Garagegarageportar som är mycket moderna och kan yttra sig lika säkra som ett hem. Om du är osäker på hur du ska få porten på plats kan du beställa garageportar med montering, så är den saken löst.

Vad gäller brand i garage är det bästa sättet att skydda sig att främst alltid säkerställa att man inte svetsar eller tänder eld på någonting inne i garaget. Om du ska göra detta är det bättre att du först kör ut bilen. Det är även viktigt att du har en brandsläckare i garaget, lika viktigt som i hemmet.

På polisens hemsida kan du läsa vidare hur du gör för att skydda dig mot inbrott. Bland annat skriver de att man ska:

  • Larma polisen så snart som möjligt
  • prata ihop er med grannarna att ha uppsikt över varandras hem
  • ha ett bra larm och lås